El nomenament de Sanchis com a administrador suplent de Comunicació Vinària vulnera el Reglament del Registre Mercantil

Dirigia TV3 quan va ser elegit i la llei exigeix que quan el van designar havia de reunir “els requisits legal o estatutàriament previstos per ser nombrat administrador”

Càrrecs directius de Comunicació Vinària, amb Vicent Sanchis com administrador suplent

El director de TV3, Vicent Sanchis, va infringir el Reglament del Registre Mercantil quan va ser nomenat administrador suplent de l’empresa Comunicació Vinària. Aquest nomenament es va produir el 24 de desembre de 2019 i va ser publicat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil el 3 de gener de 2020. L’article 147 d’aquest Reglament, que regula la figura dels administradors suplents, assenyala que “hauran de reunir en el moment de la seva designació els requisits legal o estatutàriament previstos per ser nomenat administrador”. Quan Sanchis va ser designat administrador suplent de Comunicació Vinària feia dos anys i deu mesos que dirigia TV3.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat reclama la seva dedicació absoluta i dictamina que “han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”. És a dir, Sanchis hauria d’haver triat en el moment de la seva designació com a administrador suplent de Comunicació Vinària entre aquest càrrec i el de director de TV3.

A la sessió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que es va celebrar el passat 25 de febrer al Parlament, Sanchis, en ser preguntat per la diputada socialista Beatriz Silva per si era administrador suplent de Comunicació Vinària, Sanchis va contestar: “Sí. El dia que no ho sigui, que sigui administrador, evidentment presentaré la dimissió, o de l’empresa o d’aquí. Sap que és un administrador suplent i perquè serveix? Per substituir una persona que ha cessat en el càrrec o que s’ha mort. El dia que l’administrador es mori evidentment hauré de dir que soc administrador. Ho hauré de reconèixer així i hauré de triar”.

La tria que faria en aquest supòsit només la sap ell. El que queda clar és que la llei que regula el Reglament del Registre Mercantil determina que aquesta tria l’havia d’haver fet ara fa més de dos anys quan va acceptar que l’inscrivissin com a administrador suplent de Comunicació Vinària sense renunciar a la direcció de TV3.

(Visited 233 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari