Diversos càrrecs municipals entre els candidats a les places de funcionaris de Barcelona

Els regidors Eloi Badia (comuns) i Francina Vila (Junts), l'assessora de Drets Socials, un dels comissionats i dos caps de gabinets aspiren a la borsa del consistori

Eloi Badia

De les 16.000 persones que, a partir d’aquest dissabte, es presentaran al procés selectiu de l’Ajuntament de Barcelona per accedir a les places de funcionaris municipals, almenys sis són alts càrrecs del consistori. Com ha avançat La Vanguardia, una d’aquestes persones és l’actual regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i també regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia (Barcelona en Comú), qui va començar en la política el 2015, de la mà de l’alcaldessa Ada Colau.

Badia acumula ja dos mandats seguits al consistori i el codi ètic dels comuns fixa precisament aquest termini com a límit, tot i que preveu excepcionalment un tercer mandat que hauria de ser sotmès a la validació ciutadana, una clàusula a la qual podria acollir-se Colau si volgués tornar-se a presentar a les eleccions municipals del 2023. El regidor s’ha presentat com a aspirant per una de les places de tècnic superior d’Enginyeria, un lloc de treball que li permetria seguir al consistori més enllà de la política institucional.

Com Badia, l’assessora de la tinença d’alcaldia de Drets Socials i parella del regidor, Tatiana Guerrero, també s’ha presentat a les oposicions, en aquest cas, com a tècnica superior en Psicologia. D’altra banda, el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali, també s’ha presentat en la mateixa categoria que Guerrero, mentre que la regidora de Junts Francina Vila aspira a una plaça com a tècnica superior de Dret.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, a aquesta llista s’hi afegeixen Marc Rius, el cap de gabinet de la segona tinent d’alcaldia (Janet Sanz) llicenciat en Dret, així com la responsable del gabinet de la regidoria d’Habitatge, Vanessa Valiño, parella de l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament i secretari primer de la Mesa del Congrés Gerardo Pisarello (En Comú Podem).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides