Pere Aragonès respon a Puigdemont i es mostra com el líder de l’independentisme

El coordinador nacional d'ERC ha admès que ha hagut de prendre “decisions difícils que no aconseguien l'objectiu que es desitjava”

President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (ERC)
President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (ERC).

Després de la crida de Carles Puigdemont a trencar amb la “dependència” dels partits per part del moviment independentista, Pere Aragonès s’ha volgut mostrar com el líder del ‘procés’ aquest dissabte, 12 de març, a la conferència nacional d’Esquerra Republicana. “ERC és el soci més fidel del poble de Catalunya”, ha assenyalat, citant les paraules d’Oriol Junqueras.

El coordinador nacional ha mostrat la força institucional del seu partit: “Som els que cridem poc, però fem que les coses passin. Un país no avança amb proclames buides i enganyoses ni per art de màgia”, ha expressat. Tenint en compte “el principi de realitat”, ERC ha pres “decisions difícils que no aconseguien l’objectiu que es desitjava, sinó que va ser el que ens vam trobar pel camí”.

Aragonès ha fet referència al concepte “d’un sol poble” de Josep Benet: “La nostra idea de país no accepta deixar a ningú enrere. Volem alliberar el país, a tots els barris i a tots els pobles, perquè el nostre objectiu és que els ciutadans visquin millor”. “Volem un país que tingui clar que sense igualtat no és possible la llibertat”, ha exclamat.

Negociar sense complexos

Marta Rovira ha carregat contra les autoritats estatals a la conferència nacional quan falten 11 dies perquè compleixi quatre anys de residència a Suïssa per les conseqüències judicials del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. “Volem asseure’ns a la taula sense por ni complexos, sentint la força”, ha aclarit, fent referència a la negociació amb el Govern d’Espanya.

La número 2 d’ERC ha deixat clar el punt de vista del partit: “No som ingenus. Sabem qui hi ha a l’altre costat de la taula, un estat demofòbic”. “Confrontar democràticament no significa renunciar a res”, ha sentenciat.

La secretària general ha alçat la veu contra la guerra a Ucraïna: “No a la guerra vol dir fer tot el possible per aturar aquesta barbàrie i aquesta estupidesa, obrir els braços als refugiats i prendre decisions perquè la factura no la paguin els mateixos de sempre”. Aragonès ha reivindicat un país “europeista, compromès amb la pau i els drets humans” i ha enviat “tota la solidaritat” al poble ucraïnès: “Som una terra d’acollida i ens solidaritzem amb tots els pobles oprimits del món”.

 “El fil roig del republicanisme”

Aragonès ha afirmat que el “fil roig del republicanisme” que representa Esquerra Republicana “guia totes i cadascuna de les decisions” que pren com a president. Un país ecologista, solidari, que entengui que “hi ha moltes maneres d’estimar”, que construeixi nació “des de la pluralitat d’orígens i de llengües que ens enriqueix”, feminista perquè “amb el patriarcat no hi ha llibertat” i que “farà front a tot govern on l’extrema dreta hi participi”.

“L’ambició transformadora” del Govern de Catalunya, ha afegit, cal que arribi a tots els pobles i les ciutats a les properes eleccions municipals. El coordinador nacional d’Esquerra Republicana ha agraït a “totes les alcaldesses i els alcaldes republicans” que ja estan transformant el país i ha llançat el repte de provocar “una gran sacsejada arreu del país” a ciutats com L’Hospitalet de Llobregat i Badalona.

(Visited 158 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari