Mà estesa de Salvador Illa per mirar de refer un consens ampli pel català

El líder dels socialistes basa aquest consens en "la defensa del català i la convivència lingüística" a Catalunya

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, creu fermament que “el millor servei que podem fer al català és refer un consens ampli”. En aquest sentit, Illa entén que en l’àmbit de l’escola han de ser “els professors els que decideixin quina és la millor manera de garantir que tots els alumnes després de l’ensenyament obligatori dominin el català, el castellà i una llengua estrangera”.

En una entrevista a RTVE, el líder socialista ha manifestat que veu aquest consens “desitjable”, creu que és “possible”, tot i que reconeix que “no serà senzill”. En tot cas, compromet tot l’esforç de la seva formació política “per poder-ho assolir”. En aquest sentit, recorda que en el marc de la Fundació Rafael Campalans, que presideix l’expresident José Montilla, ja van organitzar unes jornades “per escoltar diferents punts de vista en aquesta matèria”.

Això no obstant, Illa també entén que “les resolucions judicials s’han de complir, que aquest pacte ha de ser un pacte en defensa del català i de la convivència lingüística a Catalunya”. El socialista es mostra convençut que “la immensa majoria de la societat catalana té ben entès que defensar el català no és atacar el castellà”.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari