L’electrificació de Seat posa en risc almenys 2.500 llocs de treball

L’empresa trasllada la seva estimació als sindicats en el marc de la negociació del conveni col·lectiu

Treballadors de la cadena de muntatge de SEAT
Treballadors de la cadena de muntatge de SEAT

Entre 2.500 i 2.800 treballadors constitueixen el que Seat considera el seu “excedent de plantilla”: els treballadors que ha calculat que poden perdre el seu lloc de treball si opta per la via de l’electrificació.

El càlcul, comunicat per Seat als sindicats durant la quarta reunió on s’ha negociat el conveni col·lectiu, resulta de la suma de 1.800 llocs de treball directes i 1.000 llocs més indirectes que es podrien quedar sense càrrega de feina en aquest escenari.

Per bé que no contempla un pla alternatiu a l’electrificació, Seat manifesta que la seva intenció és aplicar una reorganització progressiva de la producció per garantir un model sostenible, plantejant als treballadors solucions “de consens”, si la càrrega de feina es desplaça finalment a Hongria, la qual cosa podria comportar el tancament de la planta de components del Prat de Llobregat.

Seat, del grup Volkswagen, estima que la producció d’un vehicle elèctric requereix un 30% menys d’hores de treball que un vehicle de combustió, i que satisfer la reclamació de no afectar el sou ni la plantilla, plantejada pels sindicats, provocaria un increment del cost equivalent. Així mateix, esgrimeix que la retribució dels seus treballadors ja és “entre un 15% i un 25% per sobre de la mitjana del sector”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari