El TSJC arxiva la querella contra Vergés pels retards en vacunar policies

El tribunal remet la causa als jutjats ordinaris perquè decideixin si cal seguir investigant altres càrrecs

La vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés

Foto: @albaverges

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la querella interposada per la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil (UOGC) contra l’exconsellera de Salut i actual vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, pels retards en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals de Catalunya. En la interlocutòria, la sala considera que “més enllà de la seva posició prevalent en l’estructura jeràrquica del Departament de Salut, no s’ha descrit cap actuació o omissió que sigui directament imputable” a la consellera.

La UOGC també va presentar la querella contra l’exdirector del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i, en aquest cas, el tribunal ha decidit derivar-la als jutjats d’instrucció corresponents, ja que Comella no té la condició d’aforat, de manera que serà un jutjat ordinari qui decideixi si l’admet o no. Encara que la denúncia contra Vergés no prosperi, el TSJC insisteix en la interlocutòria que això no és obstacle perquè s’iniciï “una exhaustiva investigació” que permeti aclarir “de qui va partir la decisió de deixar de vacunar -o de fer-ho més lentament- als integrants” de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

En aquest sentit, la Fiscalia ja va remetre al tribunal en el seu informe que les responsabilitats per aquests fets podrien estendre’s a altres persones com al llavors secretari de Salut Pública i actual titular de Salut, Josep Maria Argimon, o al director de serveis del Servei Català de la Salut, Xavier Rodríguez. La sala contenciosa-administrativa del TSJC ja va sentenciar el passat mes de desembre que la Generalitat va discriminar els agents dels cossos policials estatals en la vacunació, prioritzant els Mossos d’Esquadra.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari