La UE invertirà en energies renovables per independitzar-se del gas rus

Pedro Sánchez ha criticat a Vladímir Putin per cometre dos errors: “Pensar que Ucraïna es rendiria i que la Unió estaria dividida”

Ursula Von Der Leyen, presidenta de la Comissió Europea
Ursula Von Der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Twitter).

La Unió Europea ha fet un pas cap endavant. Ha aplicat sancions econòmiques a Rússia, està ajudant econòmica i militarment a Ucraïna (des de fora) i ara vol anar més enllà. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ho ha deixat clar: “La UE ha de deslligar-se del gas i el carbó russos”, ha afirmat a la roda de premsa després de reunir-se amb Pedro Sánchez a Madrid, on han debatut sobre la invasió russa i han preparat la pròxima reunió de líders europeus a Versalles (França).

Von der Leyen ha destacat que la Unió apostarà per invertir en energies renovables pel bé de la salut del planeta i com a estratègia per a cuidar l’economia europea en l’actualitat i en el futur.

La UE en la seva millor faceta

La cap de l’executiu europeu ha recordat la solidaritat dels països membres que destinaran 500 milions d’euros per a ajudar al poble ucraïnès. “La UE és solidària i està decidida. Això és Europa en la seva millor faceta”, ha declarat Von der Leyen després d’explicar que l’economia comunitària es veurà afectada pel conflicte armat. “Estem en un moment decisiu, lluitant per les nostres democràcies. La democràcia no té preu“, ha conclòs.

Pedro Sánchez ha carregat contra Vladímir Putin i ha criticat que el president rus ha comès dos errors: “Pensar que Ucraïna es rendiria i que la UE estaria dividida”. El president d’Espanya ha insistit que s’han de prendre mesures urgents en l’àmbit de l’energia i en la defensa dels països comunitaris.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari