Colau nega haver intervingut en l’entrega de subvencions a entitats socials

L'alcaldessa s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació popular, exercida per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica

Ada Colau
Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat davant el jutjat d’instrucció número 21 qualsevol irregularitat en l’adjudicació de subvencions a entitats socials afins a Barcelona En Comú. Durant la seva declaració, ha insistit que les ajudes ja es donaven abans de la seva entrada al consistori, i ha explicat que la intervenció municipal va donar automàticament el vistiplau perquè ja es disposava de tots els informes positius previs.

Colau ha detallat el procediment pel qual les entitats socials reben les subvencions i ha assegurat que ella no hi ha intervingut, ja que són les diverses regidories les que tenen la competència. El seu únic paper, segons ha manifestat, és aprovar les subvencions en la reunió de la Comissió de Govern municipal, però no participa en la tramitació d’expedients ni decideix quines quantitats han de rebre les entitats.

L’alcaldessa ha remarcat que, després que la intervenció ho recomanés, l’Executiu municipal va deixar de concedir les subvencions de forma directa i va passar a incloure-les de forma nominativa als pressupostos. En la declaració judicial, que s’ha allargat gairebé una hora, Colau ha respost les preguntes de la Fiscalia i dels seus advocats, Olga Tubau i Àlex Solà, però s’ha negat a respondre l’acusació particular, exercida per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, l’entitat que va denunciar-la.

 

Concentració a favor i en contra de Colau 

Un centenar de persones s’ha apropat aquest matí a les portes de la Ciutat de la Justícia formant dos grups: un en suport de l’alcaldessa -d’unes 70 persones- i un en contra -d’unes 30-. Els manifestants han arribat abans que comencés la declaració de Colau i s’han concentrat uns davant dels altres amb pancartes a favor i contràries a la batlle. En els cartells es llegien missatges de tota mena; des de ‘Bcn vs. lobbies’, ‘Alcaldessa valenta’ o ‘Agbar vs. democràcia’ fins a ‘Ara a plorar’ i ‘Colau dimissió’.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari