Juvillà recorre al Constitucional la retirada de l’escó pensant en Europa

L'exdiputat de la CUP demana la suspensió de l'escrit pel qual es va ordenar al Parlament la retirada de la credencial

Pau Juvillà amb Laura Borràs de fons

L’exdiputat de la CUP Pau Juvillà presenta recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) contra l’escrit de la secretària general del Parlament, Ester Andreu, que ordenava als serveis de la cambra deixar-lo sense acta de diputat. La defensa de Juvillà demana mesures cautelaríssimes per forçar que l’alt tribunal es pronunciï de manera ràpida sobre la qüestió.

Juvillà denuncia que se li ha vulnerat el dret de participació política, la presumpció d’innocència i la llibertat d’expressió. Fonts de la CUP assenyalen que el moviment és important perquè l’alt tribunal encara no s’ha pronunciat sobre un recurs d’aquestes característiques.

Els anticapitalistes volen esgotar totes les vies per denunciar aquest “atac antidemocràtic”. Fonts de l’organització apunten que hi ha jurisprudència favorable i que, a més, representa un pas previ per anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

D’ençà que fa un mes es va retirar la credencial de diputat a Juvillà, els anticapitalistes són un menys al grup. Nogay Ndiaye, la número dos de la llista de la CUP a Lleida el 14-F, no agafarà el relleu de Juvillà fins que el Tribunal Suprem espanyol no resolgui el recurs del Parlament.

La retirada de l’escó a Juvillà va comportar moltes tensions al Parlament i amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Això no obstant, la CUP punta que aquesta impugnació no va contra els funcionaris ni contra ningú de la cambra.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari