Podemos es desmarca de Sánchez i l’acusa de “contribuir a l’escalada bèl·lica”

La ministra de Drets Socials creu que no s'estan posant "tots els esforços" en la via diplomàtica

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra

Foto: @MSocialGob

La secretària general de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha manifestat el desacord del seu partit amb la decisió que ha anunciat el president del Govern central, Pedro Sánchez, d’entregar material militar ofensiu a Ucraïna. En declaracions als mitjans, Belarra ha reconegut que, des del punt de vista de Podemos, “no és la mesura més eficaç perquè el conflicte acabi com més aviat millor”, i ha demanat a l’Executiu central i a la Unió Europea (UE) que s’aposti “seriosament” per la via diplomàtica.

“És evident que tots volem parar els peus a (Vladímir) Putin i que tots volem que aquesta guerra acabi com més aviat millor, això és un consens absolut. La clau és fer-ho de la manera més eficaç i, des del nostre punt de vista, contribuir a l’escalada bèl·lica no resoldrà abans el conflicte i ens pot portar a un escenari completament incert i molt perillós de conflicte mundial”, ha afirmat la ministra de Drets Socials.

Belarra ha remarcat la “falta de referències a les vies diplomàtiques” que, a parer seu, ha tingut el discurs de Sánchez, i ha assegurat que això “evidencia que Espanya i la UE no estan esmerçant tots els esforços que hi haurien” per trobar “una solució dialogada i pacífica al conflicte”. “La pau passa per apostar seriosament per les vies diplomàtiques”, ha afegit la secretària general de Podemos.

En aquest sentit, la ministra de Drets Socials ha criticat que les delegacions que estan negociant a la frontera amb Bielorússia -una russa i una ucraïnesa- no tinguin “cap mena de suport internacional”, tal com va demanar el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. “És evident que es podria fer molt més”, ha conclòs Belarra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides