Andorra trenca la seva neutralitat i aplicarà sancions contra Rússia

Aprovarà demà una llei per aplicar sancions econòmiques a empreses i ciutadans russos per la guerra a Ucraïna

Xavier Espot

Andorra trenca la tradicional neutralitat i es posiciona al costat dels països europeus, aplicant sancions econòmiques a les empreses i oligarques russos per la invasió a Ucraïna.

El cap de govern ha anunciat avui que Andorra també adoptarà el paquet de sancions econòmiques aprovades per la UE i l’OSCE a 70 empreses i 700 ciutadans russos per ofegar la seva escalada bèl·lica. I ho haurà de fer a través de l’aprovació d’una llei específica, ja que l’ordenament jurídic andorrà no preveu l’aplicació de sancions per aquesta causa.

La llei s’ha estat treballant entre Exteriors i el gabinet jurídic i s’aprovarà demà al consell de ministres per entrar-la pel tràmit d’extrema urgència al Consell General i així ser votada en una sessió extraordinària el divendres.

L’executiu no ha avaluat encara si a Andorra hi ha actius d’aquestes empreses i ciutadans russos i, per tant, desconeix l’impacte econòmic que la mesura pot tenir al país. Però confia que sigui menor. En tot cas, i segons el cap del govern, Xavier Espot, “aquest impacte hauria estat molt superior en un futur si Andorra s’hagués desmarcat dels seus aliats europeus”.

És la primera vegada en la història d’Andorra que s’adopta una mesura d’aquest calibre i el país es posiciona així en el mateix bàndol que altres països tradicionalment neutrals com Suïssa o Suècia, els quals també han adoptat sancions econòmiques contra Rússia.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari