Un diputat de Junts compara l’1-O amb l’atac de Rússia a Ucraïna

Quim Calatayud diu que "tampoc van arreglar res amb violència" a "la nostra terra"

El diputat de Junts Quim Calatayud
El diputat de Junts Quim Calatayud

El diputat de Junts Quim Calatayud ha iniciat una intervenció des del faristol del Parlament de Catalunya adherint-se a les paraules de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, i, seguidament, ha afegit que “amb violència segurament no arreglaran res a Ucraïna com tampoc van arreglar res amb violència l’1 d’octubre aquí, a la nostra terra”. Aquestes paraules han rebut força aplaudiments d’altres diputats, en un hemicicle pràcticament buit, abans que el mateix Calatayud expressés “suport a la gent que ho està patint”.

Junts ha manifestat aquest dijous que “Condemnem radicalment l’agressió del règim rus contra Ucraïna”, que aquest partit considera “una nació que té dret a viure en pau i exercir el seu dret a l’autodeterminació“. “Rebutgem la cínica perversió del dret a l’autodeterminació que pretén el règim de Putin”, ha afegit la formació fundada per l’expresident Carles Puigdemont, el cap de l’oficina del qual, Josep Lluís Alay, va entrevistar-se amb oficials russos.

En una conversa intervinguda per la Guàrdia Civil, Alay explica a Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, que Evgeny Primakov, home fort del president rus Vladimir Putin en l’àmbit de les relacions exteriors, el va felicitar per difondre un article on es denunciava “com l’establishment europeu ignora l’opressió que pateixen els russos a Ucraïna”. Alay i Boye també van parlar de la necessitat de convèncer Puigdemont d’evitar declaracions crítiques contra el règim rus, segons va publicar El País.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari