Concentració d’ucraïnesos davant del Consolat de Rússia de Barcelona

Desenes de persones es manifesten contra l'ofensiva russa per mostrar el seu ple rebuig a la guerra

Ucraïnesos concentrats davant el Consolat de Rússia

Foto: @btvnoticies

Desenes de persones es concentren des de les 10 del matí d’aquest dijous davant el Consolat de Rússia a Barcelona, situat a l’avinguda de Pearson, després que Vladímir Putin hagi ordenat un atac militar contra Ucraïna. Amb crits de “no a la guerra” i acusant Putin d'”assassí”, la comunitat ucraïnesa es manifesta per mostrar el seu rebuig a l’ofensiva russa.

Segons ha avançat betevé, l’entrada del consolat està custodiada per agents dels Mossos d’Esquadra, alhora que tres furgons supervisen l’evolució de la concentració. La mobilització s’ha convocat a través de les xarxes socials i els manifestants demanen amb vehemència que s’aturi l’escalada de violència. Algunes persones russes també s’han afegit a les protestes per mostrar el seu rebuig a la guerra i deixar clar que “Rússia no és Putin”.

Segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la població ucraïnesa ocupa el 16è lloc en les nacionalitats estrangeres presents a Catalunya: són un total de 24.322 homes i dones, que representen l’1,93% del total d’estrangers. La població russa ocupa el 13è lloc, amb un total de 26.895 persones que representen el 2,13% de la població estrangera.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari