Borràs i Colau condemnen l’atac militar de Rússia contra Ucraïna

La presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona defensen la via diplomàtica per solucionar el conflicte

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han manifestat la seva condemna a l’atac militar que Rússia ha dut a terme contra Ucraïna aquesta matinada, el qual ha deixat almenys vuit morts i una desena de ferits. Ambdues han advocat per la resolució del conflicte mitjançant la via diplomàtica, i han defensat el compliment del dret internacional.

“Avui ens hem despertat amb una pèssima notícia. Aquesta matinada, s’ha produït una acció militar de Rússia que podria ser l’inici d’una invasió d’Ucraïna que vulnera greument el dret internacional”, ha lamentat Borràs aquest dijous, en reprendre el ple del Parlament. La presidenta de la Cambra ha reclamat a la Unió Europea (UE) i als organismes internacionals “una acció decidida per a la resolució d’aquest conflicte per les vies democràtiques” i ha apel·lat “a la mediació per preservar la vida i els drets humans a Ucraïna”.

“Espero expressar el sentit majoritari d’aquesta cambra quan dic que desitjo la fi de les hostilitats i el retorn a la via de la negociació i a la via de la diplomàcia. Que mai la força s’imposi per damunt de la democràcia i la negociació, perquè la violència mai no soluciona cap conflicte polític”, ha afegit Borràs, que ha acabat el manifest de condemna a l’agressió russa amb la dita popular “maleïdes les guerres i aquell que les va fer”.

L’alcaldessa de Barcelona s’ha pronunciat en la mateixa línia que la presidenta del Parlament, però ha optat per fer-ho a través d’un missatge publicat al seu canal de Telegram. “Des de Barcelona condemnem la intolerable agressió del govern de Putin contra Ucraïna i enviem tota la solidaritat a la població ucraïnesa”, ha començat Colau, assegurant que continuaran defensant “la diplomàcia i el dret internacional en el marc de Nacions Unides per posar fi a un conflicte que pot causar un enorme patiment”.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, també ha fet ús de les xarxes socials per solidaritzar-se “amb el poble ucraïnès en aquests moments difícils”. En una publicació a Twitter, ha asseverat que “la invasió russa d’Ucraïna és inacceptable” i que “Europa ha d’aprendre de les lliçons del passat”. “La guerra és la derrota de la intel·ligència”, ha assenyalat Collboni.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari