Quin dirigent de les joventuts independentistes compara el Donbass amb Catalunya?

El secretari general de Joves Junts, Anthony Corey Sànchez

El secretari general de Joves Junts, les joventuts del partit fundat per Carles Puigdemont, Anthony Corey Sànchez, s’ha pronunciat a Twitter respecte al conflicte entre Ucraïna i Rússia. En un mateix fil, Corey ha criticat les sancions que la UE imposarà al país governat per Vladímir Putin per haver reconegut la independència de Donetsk i Lugansk, les autoproclamades repúbliques del Donbass, i ha remarcat que, a diferència de l’1-O a Catalunya, després dels referèndums que el 2014 van celebrar-se als territoris esmentats sí que es va executar “el mandat popular”.

“Em sembla excessiu amenaçar amb sancions a un Estat independent només per reconèixer a uns territoris determinats com a països independents. (…) No té cap sentit imposar sancions contra reconeixements internacionals”, ha afirmat el dirigent de Joves Junts en l’inici de la piulada. Després de fer un breu resum de la història d’aquests territoris, s’ha centrat en l’autodeterminació i ha recordat que els referèndums del 2014 de Donetsk i Lugansk van deixar dos morts i un ferit però que, tot i això, es va dur a terme el resultat.

“La guàrdia nacional ucraïnesa va actuar pitjor que la policia espanyola a Catalunya”, ha assenyalat Corey, que ha seguit el fil afegint que “malgrat tot, en aquests referèndums va participar el 74,87% de la població i el ‘sí’ a la independència es va fer amb el 89,07% dels sufragis. Aquí sí que van executar el mandat popular, no com a Catalunya“, ha remarcat.

El dirigent de les joventuts de Junts ha conclòs la publicació plantejant una pregunta clara: “Aleshores, tenen o no tenen dret a ser independents? Aquí ho deixo”, ha etzibat. Responent als comentaris que ha suscitat el seu fil de Twitter, Corey ha insistit que “almenys allà van per fer la independència”.

(Visited 278 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari