La Justícia decidirà el futur dels 32 ‘beagles’ de l’estudi científic de la UB

L'empresa Vivotecnia pretén utilitzar i sacrificar els cadells per a testar un fàrmac

La Justícia tindrà l’última paraula sobre el futur dels 32 cadells de beagle cridats a participar en una recerca científica que els portarà a ser sacrificats. Segons informa ABC, un jutjat de Barcelona va donar divendres cinc dies a la Universitat de Barcelona (UB) perquè motivi l’experiment al Parc Científic de Barcelona organitzat per l’empresa Vivotecnia, acusada de maltractament animal.

El jutge del contenciós administratiu de Barcelona ha admès a tràmit la demanda impulsada per la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona i l’associació animalista Lex Ànima, en la qual sol·liciten mesures urgents “per a salvaguardar la integritat física” dels animals. Les entitats confien que la Justícia paralitzi l’estudi.

Els animalistes han aportat un informe científic que avala un mètode alternatiu per a investigar sobre el fàrmac en qüestió i que no posaria en perill la vida dels animals. En la seva demanda, es refereixen a l’interès públic que ha suscitat la qüestió perquè s’imposin les mesures cautelars que protegeixin els gossos.

La recerca inicial pretén utilitzar 38 cadells de beagle, dels quals només es podrien salvar sis, que serien donats en adopció. El Parc Científic insisteix que la resta de gossos han de ser sacrificats per a estudiar en els seus teixits la toxicitat del producte.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari