Aragonès critica que la comissió bilateral amb l’Estat resultés en “avanços molt petits” i no transcendentals

El president de la Generalitat exigeix al Govern que la taula de diàleg "estigui dotada de contingut"

Teresa Jordà i Pere Aragonès

Foto: Govern

La reunió de la comissió bilateral entre el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya va finalitzar amb avanços “molt petits i en aspectes que no són transcendentals”, ha declarat avui el president del Govern, Pere Aragonès, segons recull El Periódico. El líder de l’Executiu català ha criticat que la trobada entre tots dos governs no servís per a abordar els que, en la seva opinió, són els temes realment importants per a la seva agenda.

Pere Aragonès ha assenyalat que la reunió va servir perquè l’Estat traspassés algunes propietats i petites infraestructures “que tenen la seva rellevància”. No obstant això, ho qualifica d’insuficient.

El Govern de Pedro Sánchez, per mediació de la portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, va qualificar d'”històrics” els acords aconseguits. Per a Aragonès, la reacció de l’Executiu central es deu al fet que “en els últims 10 anys no hi ha hagut res”. També ha lamentat que el seu interlocutor no volgués anar més enllà i abordar altres qüestions.

En aquesta línia, Aragonès ha insistit en la necessitat que es reuneixi la taula de diàleg. El problema, diu “no se soluciona amb una comissió bilateral, sinó amb una negociació en la qual l’Estat reconeix el dret a decidir del poble de Catalunya i adopta les mesures per a revertir la repressió”.

No obstant això, la pròxima trobada entre tots dos governs encara no té data. El president de la Generalitat, més enllà del calendari, demana que la taula “estigui dotada de contingut per a demostrar que realment s’està avançant”.

Pere Aragonès ha defensat també la decisió del Departament d’Educació d’avançar una setmana l’inici del curs escolar com “una bona mesura”. Ho ha fet acompanyat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, després de reunir-se amb els productors d’oli de la DOP Les Garrigues a Corbins (Segrià).

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari