Els sindicats convoquen una vaga contra la sentència del 25% en castellà

COS, la Intersindical i el SEPC criden a la mobilització a professors i estudiants d'escoles, instituts i universitats el 23 de març

Manifestació contra la sentència del 25% en castellà

Foto: @SEPC_nacional

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat una vaga el pròxim 23 de març per protestar contra “la imminent execució” de la sentència del 25% en castellà, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els sindicats han fet una crida a la mobilització a professors i estudiants d’escoles, instituts i universitats, a qui animen a defensar  “una educació pública íntegrament en català”.

A finals de març, la sentència del 25% haurà de ser executada per tots els centres educatius. El SEPC assegura que aquest fet constitueix “un atac flagrant contra l’escola catalana” i lamenta que les institucions de Catalunya “mirin cap a una altra banda”. “Govern, estar a l’alçada implica protegir la nostra llengua, adoptar mesures valentes que blindin el català com a llengua vehicular en l’ensenyament i en tots els àmbits de la vida”, assenyala el sindicat d’estudiants, que assegura que “garantir la desobediència del 25%” és “responsabilitat” de l’Executiu que encapçala Pere Aragonès.

En el comunicat conjunt, COS, la Intersindical i el SEPC afirmen que l’Administració “s’ha mostrat incapaç de defensar l’escola catalana”, i critiquen els darrers canvis que el Departament d’Educació ha dut a terme “de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació”, com l’avançament del calendari escolar. “Per aquest cúmul de motius, i perquè en tenim prou que se’ns vulguin laminar tants drets inalienables”, conclou el comunicat, els sindicats fan una crida a tota la comunitat educativa a unir-se a la vaga del 23 de març, sota el lema “La seva sentència, la nostra lluita”.

(Visited 196 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari