El Real Madrid s’entremet en la sortida de Reverter

No hi ha acord en les condicions de la seva liquidació i ha transcendit que Florentino el vol fitxar per a la direcció d'ACS

Ferran Reverter

Sense venir al cas, de forma completament espontània, Jaume Roures, el cap visible de Mediapro, va proposar Mateu Alemany per a substituir Ferran Reverter com CEO al capdavant del FC Barcelona. Ho va fer en una entrevista a RAC1 al cap de poques hores de la gala dels Goya i d’haver agraït i valorat en català la distinció a la seva pel·lícula El buen patrón. Va dir d’ell que estava perfectament capacitat, insinuant que fins i tot més que Reverter, per a tocar moltes més tecles de les exclusivament derivades de la gestió de l’àrea de futbol com a primer executiu.

Roures el volia en el seu equip perquè al llarg dels últims anys ha mantingut una excel·lent relació i treballat amb Alemany en projectes comuns. Alemany va arribar a tenir gairebé tancada la venda del Mallorca a Mediapro, una operació finalment avortada per la impossibilitat que un operador com Mediapro pogués diversificar inversions dins del mateix àmbit de LaLiga. De moment, aquesta és una opció que Mateu Alemany s’ha afanyat a desmentir. El seu actual estatus ja li confereix suficients poders i també li proporciona bastants maldecaps, principalment per la vena de governant solitari de Joan Laporta, que ha tancat operacions sense el seu vistiplau. Laporta i Alemany han viscut ja diverses crisis internes i, de fet, no va ser present en les presentacions dels últims fitxatges, Adama i Aubameyang.

Roures no va voler, per contra, analitzar la figura de Ferran Reverter ni tampoc els fets i les inusuals circumstàncies que han envoltat la seva fugida del Barça, ara enquistada perquè en el fons d’aquest adéu hi ha alguns dels misteris millor guardats d’aquests primers i agitats onze mesos del mandat de Joan Laporta.

Pel que a Roures concerneix, ha volgut ajudar a Laporta quan la situació ho ha requerit com en el moment de la veritat de l’aval i s’ha guardat, estranyament, la bilis que li va provocar que Ferran Reverter s’alineés amb Florentino Pérez en la demagògica i eixelebrada aventura de la Superlliga i rebutgés, com el Madrid, els fons CVC que haguessin permès renovar a Leo Messi. Un front comú blaugrana i madridista clarament en oposició a Javier Tebas i LaLiga, en el qual estan en joc molts dels interessos de Mediapro. De moment, Roures s’ha mossegat la llengua abans de parlar del desaparegut CEO al qual se li han tallat i aïllat totes les seves funcions a l’espera d’una solució, difícilment neta, a la seva sortida del club.

No s’ha donat així, lògicament, perquè hi ha qüestions pendents de resoldre i molt delicades. Està la qüestió de la liquidació i la interpretació legal de les clàusules que se solen incloure en aquest tipus de contractes, a vegades confuses quan es trenquen precipitadament com en aquest cas quan no s’ha complert ni un any d’aquest, sempre és molt complicada. Reverter havia de complir una sèrie d’expectatives, entre elles donar cobertura a un pressupost d’ingressos i de despeses que des del club confirmen la impossibilitat d’aconseguir per diversos motius.

El retorn del públic al Camp Nou registra entrades per sota de les previsions, l’equip de Xavi Hernández ha caigut de la Champions, la qual cosa representa un fort impacte en un pressupost que contempla arribar els quarts de final i que no es compensaria ni molt menys guanyant l’Europa League. Tampoc serà possible la venda accionarial de Barça Studios si no es produeix el típic nyap made in Laporta i per descomptat s’ha gastat molt més del que es preveia en fitxatges, ajornant pagaments i operacions que afloraran en el següent exercici. Reverter no estava molt d’acord a estirar més el braç que la màniga, encara que es va veure incapaç de contenir al president a l’hora continuar fent passos financers amb inseguretat i riscos.

També cal abordar i tancar els aspectes de la confidencialitat i de la informació que Ferran Reverter ha arribat a acumular, algunes relatives als executius fitxats i incrustats pel president en l’organització, pràcticament sense consultar amb el CEO. El mateix passa amb la figura inquietant del germà del president, Xavier Laporta, sense càrrec ni relació formal amb el club però present i actiu en la supervisió i tancament de negociacions.

El que finalment li ha donat un punt d’un cert escàndol a la sortida de Reverter ha estat una notícia del diari Sport sota el titular Florentino vol fitxar a Reverter per a ACS, argumentant que el president del Madrid “fa temps que pensa amb Reverter per al càrrec de director general corporatiu d’ACS, una posició que porta ocupant durant molts anys, Ángel García Altozano, un dels homes de màxima confiança de Florentino Pérez i que, amb 73 anys, necessita un relleu. De fet, no ha amagat mai Florentino Pérez els seus desitjos. Valora molt la manera de treballar de Reverter i els seus coneixements i, en alguna de les trobades que ha tingut amb directius del Barça en els últims mesos, va arribar a llançar la següent frase: No us fitxaré jugadors, però sí al director general”.

Abunda la informació en què “Florentino i Reverter han treballat junts en l’últim any en diferents projectes, com el de la Superlliga o l’oposició al contracte de LaLiga amb CVC. En cas d’acabar fitxant per ACS, Reverter no podria revelar particularitats del Barça al seu nou cap, també president del Real Madrid, perquè tant quan se signa un contracte com quan es rescindeix en una posició tan important com la de CEO, s’inclouen clàusules de confidencialitat”.

La notícia va ser esborrada de la web del diari al cap de poques hores després d’una enorme moguda entre el periodista, el mitjà, el club i el mateix Reverter. L’article el signava Ferran Correas, periodista molt estretament relacionat amb Ferran Reverter amb accés a fonts directes del qual ja pot considerar-se ex CEO del club.

Un pols estrany i qui sap si capaç de propiciar una guerra entre Laporta i Florentino. Més sembla, no obstant això, que el president del Real Madrid augmenta el seu control sobre el club blaugrana, perquè aquesta és una basa més, fitxar a Ferran Reverter per al seu imperi industrial, la qual cosa seria un cop baix i molt mediàtic contra Laporta, o no fitxar-lo a canvi de més submissió i dependència del president blaugrana cap al Real Madrid.

(Visited 220 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari