Jair Domínguez i Peyu tornen a referir-se als gitanos de forma despectiva

‘Bricoheroes’ fa broma sobre les víctimes de l’holocaust: “Si us diuen que t’has aprimat en un camp de concentració no és un ‘piropu’”

Peyu i Jair Domínguez construeixen una bola del món al programa 'Bricoheroes' del 6 de febrer

De res ha servit la reunió que el director de TV3, Vicent Sanchis, va fer amb els responsables de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) després que es queixessin per carta a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, perquè al programa Bricoheroes emès el 2 de gener s’havia tractat els membres d’aquesta comunitat de lladres. Al que es va emetre ahir, 6 de febrer, els dos protagonistes del programa –Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez– van referir-se a l’atracció ‘Saltamontes’ de les fires i Peyu va dir que “allò no ho ha fet Déu. Ho ha fet un gitano”, abans que tots dos no poguessin aguantar el riure. L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha portat al Parlament europeu la denúncia per l’insult a la comunitat gitana inclòs en el programa de gener.

En el decurs del programa d’ahir i parlant d’afalagar a les persones dient-los-hi que s’han aprimat, Jair Domínguez va fer broma al·ludint a les víctimes de l’holocaust. “Si us diuen que t’has aprimat en un camp de concentració no és un piropu”, va dir.

Domínguez també es va burlar dels andalusos en referir-se a la rata que apareix als dibuixos animats Willy Fog. Va imitar la rata, que segons ell és sevillana” i va dir “déme 10 euros Willy Fog”. En un moment del programa, Peyu va trencar un mòbil a cops de martell i per insultar-lo va fer servir les paraules “maricón” i “puta”. Al Bricoheroes d’aquest diumenge, no hi van faltar les habituals crítiques a Espanya i a la Monarquia. El programa consistia en fer una bola del món. Primer van dibuixar Catalunya i després Espanya, però al final van decidir esborrar Espanya. “Al cantó de l’Aragó tindríem mar”, va dir Peyu. De la família reial van afirmar que els falta massa encefàlica i que la Infanta és “més curta que son pare”.

Vicent Sanchis va afirmar a la darrera reunió de la Comissió de Control de la CCMA que havia vist els capítols de Bricoheroes pendents d’emissió. Per tant, ja li va semblar bé que TV3 emetés al seu canal de youtube les expressions esmentades. En aquella compareixença, Sanchis va dir que als programes pendents d’emissió no només es feien bromes en la mateixa direcció denunciades setmana rere setmana pels partits de l’oposició sino també els independentistes. Al Bricoheroes d’ahir, Peyu i Jair Domínguez les úniques referències que van fer als independentistes va ser dir que els falten pilotes i un pla B.

(Visited 740 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari