Rufián: “No hi ha alternativa al diàleg amb el Govern espanyol”

El líder d'ERC al Congrés assegura que el bloc de la investidura no està en perill

Rufián al Congrés

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat en una entrevista al diari Ara que “no hi ha alternativa al diàleg amb el Govern espanyol”. “Quan preguntem per l’alternativa, no hi ha resposta”, admet Rufián, qui afegeix que “els números són els que són i això no et fa menys independentista”.

Gabriel Rufián afirma que només “hi ha silenci” quan es planteja un camí diferent per a aconseguir els objectius dels republicans. És per això que el líder d’ERC al Congrés assenyala que “abans que acabi la legislatura la taula de diàleg ha de funcionar; si no serà un fracàs de tots, no només nostre”.

Rufián li demana al PSOE deixar d’utilitzar l’estratègia d’atiar la por a la dreta i la ultradreta i reconèixer que “no pot governar sense Euskadi i Catalunya”. Això mateix és el que li tira en cara al Govern central després del no d’ERC, PNB i Bildu a la reforma laboral: “Que el PNB no hagi entrat és un reflex clar que alguna cosa no es va fer bé”.

No obstant això, Rufián assegura que la seva negativa a la reforma laboral res té a veure amb una estratègia política de desgast contra la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. De fet, confia a teixir de nou la confiança amb els comuns, tant a la Generalitat com al Govern central, “sense amenaces”. El portaveu d’ERC manifesta que el bloc d’investidura “no està en perill” malgrat les turbulències viscudes aquesta setmana a Madrid.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari