Els comuns amenacen ERC si no dona suport a la reforma laboral

La formació adverteix que pot deixar de donar suport a les iniciatives del govern d'Aragonès

Pere Aragonès y Jéssica Albiach en una imagen de archivo

El govern central i en especial la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz (Unides Podem), continuen buscant suports perquè aquest dijous s’aprovi al Congrés dels Diputats el decret llei per la convalidació de la reforma laboral. A hores d’ara, es preveu que la votació per convalidar la reforma laboral tingui el suport de Ciutadans, entre altres formacions, però no així el del grup parlamentari d’ERC. En aquest context, fonts dels comuns han llençat l’advertiment als republicans que si no donen suport a la iniciativa del govern central, hi haurà “conseqüències” polítiques en altres àmbits, segons ha avançat La Vanguardia.

L’amenaça s’entén en el sentit que els comuns podrien deixar de donar suport a iniciatives presentades per l’executiu del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el Parlament de Catalunya. De fet, s’apunta que l’advertiment s’ha fet arribar des de la cúpula dels comuns a la direcció d’ERC, entre els quals hi hauria el mateix Pere Aragonès; el president d’ERC, Oriol Junqueras; la portaveu del grup parlamentari dels republicans a la cambra catalana, Marta Vilalta; i al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

La mateixa informació assegura que el partit de Jéssica Albiach ja fa setmanes que demana als republicans i a Aragonès que donin suport a la reforma que ha liderat la ministra Díaz. I, en aquest context, es dona la circumstància que van ser els comuns els que van facilitar l’aprovació dels comptes de la Generalitat, després de la negativa de la CUP a aprovar els pressupostos catalans, deixant en minoria al govern d’ERC i JxCat, uns pressupostos que no s’haguessin pogut aprovar sense els vots dels comuns a la cambra catalana.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari