L’oci nocturn podrà tornar a obrir l’11 de febrer

El govern portarà a la Comissió Interterritorial la demanda dels pediatres d'eliminar les quarantenes pels nens sense símptomes que siguin negatius

Discoteca Opium de Barcelona

Foto: @OPIUMBarcelona

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts la reobertura de l’oci nocturn d’aquí a dues setmanes. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu ha explicat que a partir de l’11 de febrer les discoteques i els bars musicals podran tornar a obrir les portes al públic sense restriccions d’aforaments ni d’horaris, i ha assenyalat que tampoc serà necessari l’ús del certificat covid.

Plaja ha assegurat que el govern és conscient que el tancament de l’oci nocturn -des del passat 24 de desembre- “perjudicava un sector que ha patit durament les conseqüències de la pandèmia” que “és necessari en el bon funcionament del nostre país”, i ha indicat que s’ha escollit l’11 de febrer per a la reobertura pensant en la situació epidemiològica i perquè els locals disposin d’antel·lació suficient per preparar-se. No obstant això, ha remarcat  “que la pandèmia no s’ha acabat” i que cal “no deixar de banda els hàbits adquirits durant els darrers dos anys”.

La portaveu del govern català també ha anunciat la decisió de l’executiu de dur davant el Consell Interterritorial la demanda de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) de retirar progressivament les mesures contra la covid que s’apliquen en les escoles. Segons ha explicat, el govern de la Generalitat posarà sobre la taula la necessitat de “modificar els protocols dels centres educatius” per tal que “desapareguin les quarantenes pels nens sense símptomes que siguin negatius en una prova de covid”, de la mateixa manera que han proposat els pediatres.

L’executiu preferiria que aquesta modificació es fes de manera conjunta a tot l’Estat, però Plaja ha assegurat que si es desestima, “el govern la tirarà endavant als centres educatius catalans”. En qualsevol cas, aquests canvis en els protocols encara no seran efectius. Amb relació a la resta de propostes de la SCP com la supressió dels grups bombolla i de l’ús de les mascaretes en les aules, la portaveu de l’executiu català ha assenyalat que “no estem en aquest punt” i que aquestes mesures són “d’obligat compliment, marcat pel Ministeri de Sanitat“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.