Per Illa, la defensa del català “no ha de ser atacar el castellà”

El primer secretari del PSC recorda que qui ha passat pel sistema educatiu ha acabat dominant les dues llengües i reclama que es despolititzi el debat lingüístic

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa; el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i l'ex-consellera d'Educacio Irene Rigau

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que la defensa del català “no ha de ser atacar el castellà” i ha reclamat que despolititzi el debat lingüístic a Catalunya. Ha recordat que qui ha passat pel sistema educatiu ha acabat dominant les dues llengües i ha reclamat que es despolititzi el debat lingüístic. “S’ha de deixar la pedagogia per als pedagogs i les escoles pels mestres”, ha dit. Aquestes declaracions les ha fet en la cloenda de les jornades per “Renovar el consens lingüístic a Catalunya”, organitzades per la Fundació Campalans.

Illa ha afirmat que ni l’immobilisme ni sortir de l’estat de dret són cap solució a la situació actual i ha demanat que es busquin camins amb intel·ligència per assolir un consens en un tema que ha titllat de “complex, inflamable i molt manipulable”. S’ha mostrat convençut que si s’acara aquest debat amb respecte, serenitat i de forma constructiva, no amb voluntat de confrontació, “segur que hi guanyen Catalunya i el català”.

Les jornades, que van ser inaugurades per l’ex-president de la Generalitat José Montilla i a les quals ha assistit el ministre de Cultura i Esport i ex-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, han comptat amb la participació de l’ex-consellera d’Educació al govern d’Artur Mas, Irene Rigau, i el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari