Concentració a Montserrat per protestar per la retirada del monument al soldat carlí

Unes dues-centes persones es manifesten pel recinte del monestir amb crits de “Viva Cristo Rey” i “Visca Catalunya cristiana”

Concentració al recinte de l'abadia de Montserrat per protestar per la retirada de l'estatùa del requetè ferit

Unes dues-centes persones s’han manifestat avui al recinte del monestir de Montserrat per protestar per la retirada recent del monument al soldat carlí que hi havia a la plaça de l’Apòstol i per exigir que torni al seu pedestal. La junta directiva del Terç de Nostra Senyora de Montserrat ha convocat aquesta concentració i ha amenaçat a l’abadia amb emprendre accions legals si no es restitueix l’estàtua del requeté malferit al seu lloc original. De moment, l’estàtua s’ha traslladat dins la cripta on reposen els 319 caiguts del Terç durant la guerra civil.

Els participants a la protesta d’aquest matí, alguns d’ells capellans i escolanets i molts amb les tradicionals gorres vermelles, han exhibit banderes espanyoles i catalanes i han passejat imatges de Jesucrist. A més dels crits reclamant la restitució de l’estàtua, els carlins n’han fet de “Viva Cristo Rey” i “Visca Catalunya cristiana”. També han cantat l’himne carlí, Oriamendi, i el Virolai, l’himne montserratí.

Fa tres anys ja es va retirar la placa que acompanyava el  monument, on s’hi llegia “Recorda el seu exemple i sacrifici”. L’abadia ha justificat la retirada de l’estàtua dient que ho ha fet per evitar més actes vandàlics com els que ha patit recentment. Ho ha fet després d’una negociació discreta amb la direcció general de Memòria Democràtica del Departament de Justícia de la Generalitat.

(Visited 420 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari