El PACMA congrega centenars de persones a Barcelona contra l’experimentació amb els ‘beagles’

Els animalistas reclamen la paralització del projecte de recerca farmacològic del laboratori Vivotecnia amb 32 cadells de gos

Centenars de persones s’han manifestat aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per a reclamar l’alliberament dels 32 cadells de beagle que seran utilitzats en un projecte de recerca farmacològic del laboratori Vivotecnia. Segons la Guàrdia Urbana, el PACMA ha congregat unes 450 persones, però el partit animalista eleva la xifra fins al miler, informa El Periódico.

Les diferents entitats que s’han reunit enfront de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han exigit a ambdues administracions que detinguin l’experimentació amb la trentena de cadells de gos. L’estudi es desenvolupa als laboratoris Vivotecnia de Madrid per encàrrec d’una empresa situada al Parc Científic de Barcelona de la Universitat de Barcelona (UB).

La pancarta principal de la concentració resava “FreeBeaglesVivotecnia”. D’altres afegien “Basta maltracte animal”, “Animal Lives Matter”, “Stop Tortura Animal”, “N’hi ha prou d’experiments amb animals, psicòpates”.

El coordinador del PACMA a Barcelona, Iván Guijarro, ha reivindicat l'”alliberament dels més de 30 beagles i que es trenqui el contracte de la Universitat de Barcelona amb Vivotecnia, que té un judici obert per maltractament animal”. També ha explicat que el partit ha demanat la “confiscació dels animals” i ha advocat per la fi d’aquesta mena d’experimentació científica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides