La Generalitat exigeix al govern central crear una comissió d’investigació sobre el 17-A

L'executiu català també demana que se l'informi sobre les investigacions al respecte i que es modifiqui la llei de secrets oficials

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja

El govern de la Generalitat ha demanat a l’executiu central l’obertura d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats per aclarir si el CNI va tenir algun paper en els atemptats del 17-A a Catalunya, arran de les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo en el judici pel ‘cas Tàndem’ a l’Audiència Nacional. Villarejo va afirmar que l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, volia donar “un petit ensurt” a Catalunya, unes paraules que pel govern català són “greus”.

“No és bo que planegi cap ombra de dubte sobre el paper que va tenir l’Estat del 17-A. El govern demana a l’Estat, en base de l’article 52 del Congrés de Diputats, la creació d’una comissió d’investigació per aclarir la veracitat de les declaracions de Villarejo”, ha anunciat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja.

D’altra banda, a instància del Departament de Justícia, el Govern ha acordat també demanar al president de l’executiu central, Pedro Sánchez, que, en les reunions bilaterals, informi el president català, Pere Aragonès, de les investigacions que es facin al respecte. A més, la Generalitat sol·licita també modificar la llei de secrets oficials per reduir els terminis establerts de les matèries reservades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.