TV3 emet demà dos documentals més sobre el cas Altsasu

En els darrers tres anys i mig ha gastat un quart de milió d'euros en la producció de quatre reportatges sobre aquest afer

Documental Altsasu (Aquella Nit)

La televisió pública catalana emetrà aquest dimarts per la nit, al programa Sense Ficció, dos documentals més sobre el conegut com a ‘cas Altsasu’, un assumpte sobre el que TV3 ja ha emès quatre produccions des del 2018. El primer documental que es veurà aquest dimarts, titulat “Presumptes culpables. Els altres Altsasu”, està produït per Broadcaster Audiovisual Services (BAS) -la productora de Josep Cuní– amb la col·laboració de la Televisió de Catalunya i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

En aquest, segons explica TV3, els condemnats pel cas Altsasu “viatgen a Catalunya per denunciar altres casos de repressió judicial, acusacions de terrorisme contra activistes i muntatges policials que es continuen repetint a l’Estat espanyol”. Així, a més de dos dels joves condemnats pel cas, Adur Ramírez de Alda i Jokin Unamuno, en el documental també participen els CDR acusats de terrorisme en l’operació Judes, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’activista Marcel Vivet, entre d’altres.

El segon documental, que s’emetrà tot seguit, es titula “Altsasu (Aquella Nit)” i és una producció de Massa d’Or Produccions Cinematogràfiques i Audiovisuals, la productora d’Isona Passola, i de Marmoka Films. En aquest, es repassen els fets que van tenir lloc la matinada del 15  d’octubre del 2016 en un bar d’Altsasu (Navarra) i el procés judicial que va iniciar-se després, el qual va acabar amb la condemna de vuit joves. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va pagar el 28 de juny d’aquest any 20.000 euros a la productora pel documental, el qual ja es va estrenar dos mesos abans, el 22 de maig, al Festival Docs.

L’interès de TV3 en el cas no és res nou. De fet, el mateix programa que emetrà aquests dos documentals ja va promocionar  “Altsasu: ferides obertes” el 2019, una producció de BAS per la qual la CCMA va pagar-li 71.972,64 euros i “Altsasu”, el 2020, que va costar 100.000 euros. L’interès de TV3 per aquest cas ha costat, de moment, a la CCMA més de 250.000 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides