Salvador Illa s’ofereix per a aprovar una llei electoral catalana enguany

El líder del PSC afirma que fer oposició "no és incompatible amb ser capaços d'arribar a acords per a fer avançar al país"

Foto: @socialistes_cat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha ofert al conjunt de partits polítics amb representació al Parlament a aprovar una llei electoral catalana en el primer semestre del 2022. Illa ha animat les formacions polítiques a “fer tots els esforços” per a revertir una anomalia. “Catalunya és l’única comunitat autònoma que no ha estat capaç d’aprovar una llei electoral pròpia”, ha dit.

El líder dels socialistes catalans ha assegurat que “per nosaltres no quedarà”. “La falta d’una llei electoral no ens pot fer sentir orgullosos als catalans”, ha assenyalat Salvador Illa en la primera reunió interparlamentària que ha presidit com a primer secretari del PSC al costat de diputats al Parlament, el Congrés i l’Eurocambra.

Segons El Periódico, el pla actual del Govern passa per actualitzar el sufragi, però els 90 de 135 vots necessaris al Parlament dificulten que els diferents partits puguin aconseguir un acord. A més, el sistema vigent ha afavorit històricament els partits nacionalistes per la sobrerepresentació de les zones menys poblades.

Salvador Illa tendeix així novament la seva mà a Junts i ERC principalment per a arribar a nous acords. No ho va aconseguir per a aprovar els pressupostos de la Generalitat, però sí per a renovar 112 càrrecs amb mandats caducats. Fer oposició, ha dit, “no és incompatible amb ser capaços d’arribar a acords per a fer avançar al país”.

Sobre el descens en l’ús social del català, Illa ha indicat que “s’haurà de demanar comptes als partits que han governat Catalunya en els últims 10 anys”. També ha reiterat el seu defensa de la llengua i la necessitat de donar compliment a les resolucions judicials que obliguen a impartir un 25% de les classes en castellà a les aules.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari