L’alcalde de Badalona considera “un fracàs” que 40 desnonats hagin passat la nit al ras

Guijarro afirma que només sis de les persones afectades van demanar ajuda als serveis socials de l'ajuntament

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha lamentat que les diferents administracions no hagin pogut donar una resposta a les més de 100 persones que van ser desnonades aquest dijous d’una nau industrial del municipi de la qual era propietària la Sareb.

Guijarro, en declaracions a la SER, ha lamentat que una quarantena d’aquests desallotjats hagin passat la nit a la intempèrie, afirmant que “és un fracàs de tots plegats; no hem sabut trobar les aliances suficients més enllà de la nostra pròpia administració, tenir una quarantena de persones que han passat la nit al ras, i amb els mecanismes municipals és molt difícil de fer front a això”.

Rubén Guijarro no ha volgut valorar l’intercanvi de retrets que s’han fet els dos anteriors alcaldes de la ciutat, Xavier García Albiol (PP) i Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), arran dels aldarulls que van produir-se per les càrregues que van fer els Mossos d’Esquadra contra els immigrants que ocupaven la nau i les persones que es van concentrar per evitar el desnonament.

Es dona la circumstància, que el popular García Albiol es va presentar al lloc dels fets argumentant que anava a donar suport als veïns que estaven molestos amb els ocupants de la nau, i va acabar provocant que alguns dels concentrats l’insultessin, havent de ser protegit pels Mossos i convidat a abandonar l’indret.

Es dona la circumstància que la majoria dels més de 100 immigrants subsaharians en situació de vulnerabilitat que ocupaven la nau industrial del carrer Progrés de Badalona ja havien viscut en una situació precària a la nau del barri del Gorg de Badalona que es va incendiar el 2020 i on van morir quatre persones. Guijarro ha afirmat que només sis dels desallotjats han demanat ajut als serveis socials del municipi.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari