Les farmàcies realitzaran tests gratuïts als alumnes quan hi hagi un positiu a classe

La Generalitat ha actualitzat el protocol de gestió de casos de covid als centres educatius

Nens a l'escola

L’alumnat dels centres educatius catalans es podrà realitzar un test d’antígens gratuït quan es detecti un positiu a una aula. Així ho ha aprovat avui la Generalitat, que ha actualitzat el protocol de gestió de casos de covid sobre la base de la Guia d’Actuació davant l’Aparició de Casos de COVID-19 acordada ahir per la Comissió de Salut Pública.

La recomanació de l’autoritat sanitària catalana, més enllà del document aplicable a tota Espanya, és que, quan es detecti un positiu a un grup de convivència estable, els companys de classe es facin una prova entre els dies 0 i 1. En aquest sentit, la Generalitat reforça encara més el seu protocol en considerar-lo “important per a afavorir el control de la pandèmia”.

En el cas de primària i secundària, els alumnes podran sotmetre’s a un test d’antígens gratuït en les farmàcies adherides al programa. Els nens i nenes d’infantil podran realitzar-se el test en un punt centralitzat o un centre de salut.

A les aules d’infantil i primària, s’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics. Només es farà la quarantena si hi ha cinc o més casos a l’aula o si un 20% del grup dona positiu en un període de set dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats (vacunats o que hagin superat la covid en els últims tres mesos) no hauran de confinar-se, però els no immunitzats sí.

A secundària, es mantenen els protocols, de manera que només hauran de fer quarantena durant set dies els no immunitzats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides