Entitats i sindicats denuncien la falta d’efectius als serveis socials de Badalona

Una treballadora social critica que a partir de dilluns només ella estarà adscrita al barri de Sant Roc

Desnonament aturat al barri de Sant Roc

Foto: @StRocSomBDN

Els serveis socials de Badalona estan sota mínims. Així ho ha denunciat una treballadora social de la ciutat, Antonella Scano, a través d’una carta pública en la qual denúncia que, a partir del dilluns 10 de gener, ella serà l’única adscrita al districte de Sant Roc, Artigas i El Remei, segons El País.

“El dia 10 seré l’única treballadora social en sbas 6 (Servei bàsic d’atenció social). Que algú em digui com es fa. No parlo de prioritats, criteris tècnics, etcètera, que això hem demostrat ser capaços. Parlo humanament”, assenyala l’empleada municipal. Antonella Scano es queixa que l’actual estat dels serveis socials de la ciutat es tracta d’un problema “crònic, estructural i decadent” que s’arrossega des d’una dècada enrere. Ara, la situació s’ha agreujat en no cobrir-se les baixes i les excedències.

La treballadora social ha comptat amb el suport d’entitats i sindicats. Des de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, Carles Sagués assegura que la “degradació” es ve produint “des de fa anys”. CCOO, UGT i CATAC també han apuntat en un comunicat a la “deterioració” dels serveis socials, que acusen la “pèrdua de plantilla” en els últims temps.

Enric Marín, membre de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, alerta que només per al mes de gener hi ha programats “21 desnonaments” en el barri. La problemàtica dels desallotjaments i els constants talls de llum en el districte augmenten la càrrega de treball d’uns serveis socials que no donen l’abast.

El responsable de l’àrea a Badalona, David Torrents (Junts), assegura a El País que s'”ha compromès” a “fer un pla de xoc” amb els serveis socials per a solucionar, entre altres coses, la falta de personal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.