Què cou a destacats puigdemontistes sobre la vacuna d’Hipra?

'Selfie' de Joan Puig amb Toni Comín
'Selfie' de Joan Puig amb Toni Comín

Que es digui que és una vacuna espanyola. Joan Puig, un dels membres de l’assemblea del Consell per la República, editor del portal independentista larepublica.cat i exdiputat d’ERC al Congrés, ha afirmat que el govern d’Espanya s’ha apropiat de l’èxit de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per Hipra, una empresa amb seu a Amer, la localitat natal de l’expresident català Carles Puigdemont.

En un comentari a Twitter, ha reaccionat al fet que la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, la consideri una vacuna espanyola, interpel·lant sobre la qüestió al govern català: “Es fa seu l’èxit de la vacuna catalana d’Hipra a Amer. Ho heu vist govern? Els dirigents espanyols ens roben i es queden els nostres èxits“.

No és el primer cop que una figura propera a Puigdemont es manifesta sobre la nacionalitat de la vacuna d’Hipra. El diputat de Junts Joan Canadell, l’any passat, va celebrar que “Ara tindrem una de les 7 vacunes contra la covid i en fabricarem dues. Recordeu que som un país amb 7,5 milions d’habitants de 7.500 mundials… Els fatxes diran que són espanyoles“.

Tots dos es van passar de frenada perquè, de fet, la mateixa Hipra considera que ho són. En una nota de premsa difosa per motiu d’una visita a les seves instal·lacions de Salvador Illa, quan era ministre de Sanitat, Hipra es presentava com “la multinacional espanyola Hipra, especialista en investigació, producció i comercialització de vacunes per a sanitat animal”.

(Visited 323 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari