La UPF no expedientarà López Bofill pels seus tuits ultranacionalistes

La Universitat convocarà un claustre extraordinari per a definir la seva postura sobre la llibertat d'expressió

Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont
Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont

La Universitat Pompeu Fabra no obrirà cap expedient sancionador contra el seu professor Hèctor López Bofill pels seus tuits ultranacionalistes. En un d’ells, el també regidor de Junts a l’Ajuntament d’Altafulla es preguntava per què era admissible que “morin gairebé 25.000 persones de covid-19 i ens fa un terror absolut que mori algú com a conseqüència d’un conflicte d’emancipació nacional”.

La Universitat ha emès un comunicat en el qual remarca que “no considerava obrir cap expedient i no se n’ha obert cap”, per la qual cosa no sancionarà el docent. La UPF reafirma el que ja va dir en un altre escrit, que està estudiant si els comentaris de López Bofill tenen cabuda en el seu codi ètic.

El comunicat inicial de la UPF sobre la investigació al seu professor va obrir un debat sobre el paper que ha de jugar la institució universitària en la defensa de la llibertat d’expressió. La Universitat vol ara llançar llum sobre la qüestió i per a això ha convocat per a la setmana del 24 un claustre extraordinari.

“L’objectiu” de la UPF, diu en un comunicat, “és debatre i acordar un posicionament com a Universitat que permeti interpretar casos com l’esmentat i altres que també s’han produït recentment, així com els que es puguin produir en el futur”. Així resol el centre universitari la qüestió de portes per a fora.

En altres tuits, López Bofill afegia que una altra de les “contradiccions de l’independentisme és no admetre que per a fer una independència fan falta coses més enllà de la democràcia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.