Nova sentència del TSJC per impartir el 25% de castellà a un institut de Vila-seca

Els magistrats han acceptat parcialment el recurs de la família d'un alumne del Ramon Barbat

L'institut Ramon Barbat de Vila-seca

Foto: XTEC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una nova sentència per tal que una escola imparteixi el 25% de les classes en castellà. En aquest cas, l’obligació recau sobre l’institut Ramon Barbat de Vila-seca (Tarragonès), un dictamen que arriba el mateix dia que el Govern de la Generalitat s’ha compromès a “protegir” jurídicament els docents i directors que vulguin seguir fent classe en català, incomplint així la sentència del 25% de castellà.

La sala contenciosa administrativa del TSJC ha acceptat parcialment el recurs d’una família de l’institut de Vila-seca, i ha ordenat que la classe de l’alumne rebin “un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular, en una proporció raonable, que en defecte de la seva concreció per l’administració demandada es fixa en un 25% de les hores lectives, per a la qual cosa cal fer l’adequació del projecte lingüístic”.

Segons assenyalen els magistrats en la sentència, el projecte educatiu aprovat pel Consell Escolar de l’institut Ramon Barbat “no contempla cap previsió respecte a la llengua castellana com a llengua vehicular i d’aprenentatge” tot i que sí que “es contempla la llengua anglesa i alemanya”. Així, “és evident que la previsió que conté el projecte lingüístic no respecta el percentatge mínim establert” -el 25%-.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.