El Govern “protegirà” els professors que incompleixin la sentència del 25% en castellà

L'acord també contempla exigir responsabilitats als qui "ataquin col·lectius o persones" per defensar l'ús del català

Pere Aragonès, amb companys del Govern

Foto: @govern

El Govern de la Generalitat ha aprovat un acord per protegir, amb tots els mitjans possibles, els professors i els equips directius de les escoles que decideixin mantenir el model d’immersió lingüística, incomplint així el que dicten diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de fer el 25% de classes en castellà en determinats centres. La mesura l’ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa després del Consell Executiu d’aquest dimarts.

“S’ha aprovat un acord sobre la defensa del català, les escoles i la cohesió social al nostre país”, ha explicat Plaja, el qual pretén defensar el català “a tots els nivells i per totes les vies institucionals, polítiques i jurídiques”. Així, “el Govern protegirà amb tots els mitjans les persones que regeixen els centres educatius, el personal docent i també la resta de persones que hi treballen davant de qualsevol atac il·legítim que puguin patir”.

La portaveu de l’executiu que presideix Pere Aragonès ha afegit que “la Generalitat posarà els serveis d’assessorament i defensa jurídica” al servei dels treballadors de les escoles que vulguin seguir donant classes en català. A més, ha remarcat que el Govern “continuarà exigint responsabilitats, ja sigui per via política, penal o administrativa, a totes aquelles persones o entitats que ataquin a col·lectius o persones individuals pel simple fet de defensar i promoure l’ús del català”.

Plaja ha assegurat que la llengua catalana “encara és lluny d’estar plenament normalitzada” i, en aquest sentit, ha posat com a exemple l’àmbit judicial, en el qual “només el 7% de les sentències són en català”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.