Catalunya acumula més de 130.000 contagis de covid en els últims set dies

Tres de cada deu proves de detecció del virus resulten positives

Atenció a un pacient afectat per la covid-19
Atenció a un pacient afectat per la covid-19

La variant òmicron continua batent rècords des de l’inici de la pandèmia a Catalunya. El Departament de Salut ha notificat en els últims set dies 130.599 nous contagis de coronavirus, la xifra més alta en aquests dos anys, segons El Periódico. En les últimes 24 hores s’han registrat 29.656 casos més, xifra que probablement acumula positius sense comunicar a causa dels dies festius previs.

La taxa de positivitat, és a dir, el percentatge de resultats positius de les proves PCR i tests d’antígens que e, se situa en el 29,13%, de manera que tres de cada deu proves realitzades confirmen la malaltia.

Salut ha informat avui que els hospitals catalans tenen 1.796 persones ingressades amb covid després de sumar 43 nous ingressos. Les UCI també afegeixen 23 pacients crítics més i aconsegueixen els 475, xifra inèdita des del passat 20 d’agost. A més, des de l’últim recompte, han mort tres persones més, la qual cosa eleva el total a 24.626.

La incidència acumulada segueix també disparada. A 14 dies, per cada 100.000 habitants s’han registrat 2.743 casos, mentre que a 7 dies la IA és de 1.671. Altres indicadors que estudien l’evolució de la pandèmia també reflecteixen xifres elevades, però el seu creixement comença a alentir-se. El risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el desenvolupament potencial del virus, se situa en els 4.232 punts, 17 més que ahir, rècord de tota la pandèmia.

La velocitat de propagació del virus (Rt) està avui en 1,51 després d’un lleuger descens respecte a ahir. Així, cada 100 infectats contagien de mitjana a altres 151 persones. És el quart dia que registra una decaiguda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides