Un sindicat de mestres acusa González Cambray d’incompetència i despreocupació davant la Covid

Alternativa Sindical de Professors d’Educació (ASINPRE) no entén perquè el seu Departament no va prendre mesures davant l’augment de contagis de la sisena onada

Josep Gonzalez Cambray, en un acte com a conseller d'Educació

Alternativa Sindical de Professors d’Educació (ASINPRE), una organització sindical que es defineix com a “professional, lliure, democràtica, reivindicativa i de serveis”, acusa el conseller d’Educació, Josep González Cambray, de despreocupar-se de les conseqüències que la sisena onada de la covid-19 ha suposat pels professors i de posar de manifest la seva “incompetència” i “incongruència”.

En un article publicat al seu blog, aquest dilluns 27 de desembre, titulat “Incompetència o mala fe?”, ASINPRE denuncia que “el personal mèdic alertava fa quinze dies que la variant òmicron de la covid-19 estava entrant en les famílies dels més petits i això feia augmentar exponencialment els contagis. De fet, els nombre d’aules i centres docents confinats era el més gran des de l’inici de la pandèmia”. L’article assenyala que “el Departament d’Educació era conscient d’aquesta situació i, malgrat tot, la inacció era patent. Les veus d’alarma i  les que reclamaven que les classes acabessin abans s’estenien la setmana anterior a les vacances escolars, però el silenci per part de les autoritats era la resposta. Moltes famílies van decidir no portar els seus fills a l’escola els últims tres dies, però això no ha evitat que ara mateix la situació sigui molt preocupant”.

Per ASINPRE, “les merescudes vacances del personal docent, s’han convertit en un calvari perquè van arribant notícies de centenars de professors i professores que han hagut de confinar-se en donar positiu per la Covid, quedant-se, literalment, sense vacances”. “La incompetència, el silenci, el menyspreu a la comunitat científica, als sanitaris, és enorme. Ningú no entén per què el Departament d’Educació no va prendre mesures, davant una situació que era cada vegada més caòtica, i que afectava milers d’alumnes que, contagiant-se, portaven el virus a les seves famílies”, es lamenta aquest sindicat de mestres que recorda que “el trimestre estava ja acabat, i la seva no resposta només pot ser deguda a la “necessitat” de fer servir l’escola com a guarderia. Ni tan sols va ser capaç de consultar a la comunitat educativa ni als sindicats per copsar l’opinió i intentar buscar una sortida consensuada”. Les conseqüències d’aquesta inacció han estat, segons l’article, que s’han produït contagis massius del professorat, la qual cosa ha alterat les seves vacances”.

Davant l’augment de contagis i la possibilitat que n’hi hagi molts més com a resultat de les trobades familiars d’aquests dies de festes, ASINPRE considera que “la conselleria hauria d’estar preparada per escoltar els sanitaris i tenir preparat un pla o, inclús, l’allargament de les vacances escolars per tal d’aturar els contagis, però molt ens temem que tornarà a passar el mateix: el silenci com a resposta, la mirada cap a una altra banda quan hi ha problemes, una despreocupació que té molt a veure amb la incompetència; també amb la incongruència”.

Finalment, l’article acaba assenyalant que “mentre el govern de la Generalitat incideix en la importància de les mesures de distanciament social, instaura el toc de queda, obliga al teletreball entre els seus funcionaris i redueix a un màxim de deu persones les trobades, l’àmbit educatiu queda completament al marge de tot. Com si les normes no fossin igual per a tots. Com si el virus no afectés aquest important sector. Incompetència o mala fe?”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.