El CGPJ investigarà si un jutge amb pseudònim va carregar a Twitter contra el Govern

La Generalitat acusa el magistrat Carlos Antonio Vegas de falta d'imparcialitat

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha garantit al Govern que investigarà si el jutge Carlos Antonio Vegas, magistrat del jutjat social número 1 de Barcelona, està darrere del compte de Twitter de ‘Randy Watson’ o @EstadoCharnego.

Des d’aquest usuari s’han publicat diferents missatges contraris a l’independentisme i a la Generalitat i, per això, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha acusat el jurista de falta d’imparcialitat davant l’òrgan de govern dels jutges, segons El País. Un d’aquests tuits, emès el 24 de novembre, deia així: “Tal vegada va sent hora que els jutges desestimem qualsevol petició de la Generalitat de Catalunya, tinguin o no raó”.

Ciuró va posar el cas en coneixement del CGPJ mitjançant una carta en la qual mostrava la seva “preocupació” pel fet que el jutge hagi pogut “vulnerar el codi ètic que insta a la independència, la imparcialitat, la integritat i la cortesia dels jutges”. I afegeix que els tuits “indueixen a pensar que, en l’exercici de la seva professió, podria actuar de manera arbitrària, subjectiva i amb prejudicis”. La consellera també ha demanat reunir-se amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Barrientos, per a tractar la qüestió.

La comissió permanent del Poder Judicial va enviar la documentació al promotor d’acció disciplinària, que serà l’encarregat de dirimir si hi ha “matèria disciplinària” i si aquesta es pot atribuir al magistrat. No obstant això, fonts del CGPJ apunten a El País que, com que no es tracta d’una causa penal, el Consell no té el poder de sol·licitar proves més contundents que permetin relacionar el jutge amb el compte de Twitter.

L’usuari @EstadoCharnego, des de fa uns dies, li ha posat el cadenat al seu compte, de manera que només els seguidors que ell decideixi poden veure el que publica. Unes 6.300 persones li segueixen en la xarxa social. La foto de perfil és una caricatura molt semblant al mateix Carlos Antonio Vegas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.