Aragonès anima Sánchez a “arriscar” per a buscar una solució “al conflicte polític”

El president de la Generalitat reclama fixar ja una data per la taula de diàleg i no "dilatar" la negociació

Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat al president del Govern central, Pedro Sánchez, que estableixi ja la data de la segona trobada bilateral de la taula de diàleg per a no “dilatar” el procés de negociació. Així ha respost Aragonès a les paraules de Sánchez, qui va evitar fixar un dia en el calendari i va dir “prioritzar” la lluita contra la pandèmia, segons informa El Periódico per mediació d’Efe.

Les declaracions de Sánchez no han convençut Aragonès. El president del Govern català no veu “excloent” la batalla contra el coronavirus amb la negociació política, a l’igual, diu, que no ho ha estat negociar la reforma laboral o els Pressupostos Generals de l’Estat. Per això, el republicà ha instat el socialista a “arriscar” en la cerca d’una “solució per al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat Espanyol”.

Pere Aragonès insisteix que la trobada entre els dos executius ha de celebrar-se a l’inici de l’any. I ha de dur-se a terme, diu, amb “propostes concretes sobre la taula” i “acords” que vagin en la línia de la “desjudicialització de la política”.

Per al president de la Generalitat, el “desbloqueig del conflicte polític” passa per un referèndum d’independència i per “acabar amb la repressió”. Aragonès també ha qüestionat que l’estratègia del Govern espanyol pugui basar-se a “deixar passar el temps sense propostes valentes”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari