Un venedor d’armes en cerca i captura acompanya al rei emèrit

Abdul Rahman El Assir no es va presentar a un judici per presumpte frau de 14,7 ME a Hisenda i va ser condemnat a França

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, és acompanyat freqüentment a Abu Dabi (EAU) per Abdul Rahman El Assir, un venedor d’armes hispano-libanès que es troba en cerca i captura per no haver-se presentat a un judici l’any 2018, acusat de defraudar 14,7 milions d’euros a Hisenda, publica el diari El País. Segons la mateixa informació, la relació d’amistat entre tots dos, que comparteixen un nucli d’amics en comú i l’afició per la caça, va començar durant la dècada dels 80.

La Fiscalia sol·licita per a Abdul Rahman El Assir una condemna de vuit anys de presó i els pagaments d’una multa i d’una indemnització a Hisenda que sumen gairebé 90 milions d’euros, ja que li atribueix l’omissió de 31 milions d’euros en guanys, de manera que va evitar pagar 12 milions l’any 2002 i 2,7 més el 2003.

L’amic de Joan Carles I, explica també El País, va ser condemnat per la justícia francesa estant en situació de rebel·lia per l’afer del Karachigate, i deu 2,2 milions en impostos a Suïssa, segons el mitjà Bergen Zeitung. D’Espanya havia desaparegut fa tres anys, quan va evitar comparèixer als tribunals, i l’ordre de cerca i captura internacional roman vigent.

Sobre la relació de Joan Carles I amb El Assir, La Zarzuela ha respost que les activitats privades del rei emèrit no depenen ja de la Casa Reial i l’advocat de Joan Carles I ha evitat fer cap comentari, afegeix mateix diari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.