Cambray: “Hem tingut atacs indignes i intolerables per part dels tribunals”

El conseller d'Educació aprofita el seu missatge nadalenc per a defensar el model d'escola catalana

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha aprofitat el seu missatge nadalenc dirigit al professorat i al personal del seu departament per a acusar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Tribunal Suprem de perpetrar “atacs indignes i intolerables” al model d’escola catalana. Cambray ha lamentat que les sentències fins ara emeses “no seran les últimes”.

“Quan et creus una cosa, el que has de fer és defensar-la i posar totes les eines per a canviar la realitat en el que depèn de tu”, relata el conseller. Una frase amb la qual mostra el seu compromís per mantenir la immersió lingüística dins dels marges legals. Les decisions dels tribunals, explica Cambray, “el que ens diuen és que ens hem de mantenir ferms en la defensa del model d’escola catalana”.

El conseller d’Educació reivindica en el seu missatge que “el català continuarà sent la llengua vehicular” a les aules de Catalunya en tractar-se “d’una qüestió de país”. De fet, ha animat als professors que acostumen a canviar d’idioma quan un alumne se’ls dirigeix en castellà a mantenir-se ferms en l’ús del català.

“No fem cap favor a la llengua catalana si canviem d’idioma quan el nostre interlocutor entén el català”, diu Cambray. I en aquesta línia, en una referència vetllada a la inspecció educativa esmentant el personal que treballa en el departament, els demana “sensibilització i consciència que junts hem d’impulsar l’ús social del català”.

En la resta del missatge, que pot veure’s en el canal de YouTube del Departament d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray agraeix al professorat l’esforç que està realitzant per a continuar amb l’ensenyament malgrat les dificultats de la pandèmia i mostra el seu compromís per reduir la ràtio de les aules a 20 alumnes per classe.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.