L’Ajuntament de Barcelona adjudica les primeres obres de l’enllaç del tramvia per la Diagonal

Els treballs de connexió entre Verdaguer i la plaça de les Glòries s'iniciaran el 2022

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat els primers quatre lots de la connexió entre Verdaguer i Glòries mitjançant el tramvia. Segons ha informat el consistori a través d’un comunicat, el consell d’administració de Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha aprovat la primera fase del projecte, de manera que les obres d’urbanització i infraestructura es podran iniciar el 2022.

El pressupost destinat a aquests primers quatre lots és de 46 milions d’euros sense IVA, que seran finançats per l’Ajuntament de Barcelona (prop de 31,4 milions) i l’Autoritat del Transport Metropolità (prop de 14,1 milions), segons informa 20 Minutos. A més, durant els pròxims mesos s’aniran adjudicant altres cinc lots relatius als sistemes i les vies.

La tinenta d’alcalde d’urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que els treballs de construcció començaran al més aviat possible. “L’inici de les obres”, diu, “serà el tret de sortida de la transformació de la Diagonal: tindrem una avinguda sostenible que prioritza el transport públic”.

Janet Sanz ha manifestat també que “el nou tramvia suposarà un salt d’escala en la millora de la connexió metropolitana, del Besòs al Llobregat i del Llobregat al Besòs”. Els lots adjudicats inclouen l’àmbit de la plaça de les Glòries- Canòpia (lot 1), i la urbanització i implantació de la xarxa tramviària per la Diagonal entre Gran Via i Lepant (lot 2), Lepant i Nàpols (lot 3) i Nàpols i Girona (lot 4).

En paral·lel, ahir el Consell Plenari del Govern Municipal va aprovar una despesa de 9,6M€ a favor de l’ATM, per finançar la presa de corrent soterrada de la connexió de la infraestructura tramviària. D’aquesta manera, explica el consistori, es continua avançant per a donar compliment al que preveu el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM per fer realitat aquest projecte.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari