La Generalitat autoritza als municipis la celebració de les cavalcades de Reis

El Departament de Cultura recomana ampliar el recorregut per a evitar aglomeracions i controlar els aforaments

El Govern permetrà als ajuntaments catalans celebrar les cavalcades de Reis Mags. El Departament de Cultura ha elaborat un document, al qual ha tingut accés Betevé, en el qual recull una sèrie de recomanacions sobre com dur a terme les desfilades.

En el cas de les cavalcades en moviment, Cultura recomana que s’ampliï el recorregut per a facilitar la distribució del públic assistent al llarg de diferents punts i evitar els carrers estrets, de manera que no es produeixin aglomeracions.

Quant a les celebracions estàtiques, el document de la Generalitat aconsella establir sistemes de control de fluxos en els accessos i les zones de mobilitat per a evitar aglomeracions, a més de fixar punts d’entrada i sortida diferenciats. En qualsevol cas, el Govern recorda que la responsabilitat d’evitar grans concentracions de persones recau en els organitzadors.

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia demanat a la Generalitat un aclariment sobre si es podria dur a terme la cavalcada. Amb el vistiplau del Govern, l’Ajuntament de la capital catalana prepara una desfilada tradicional el 5 de gener.

L’inici serà des del Parc de la Ciutadella (avinguda del Marquès de l’Argentera) i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, passant per la Via Laietana, la plaça de Catalunya, el carrer de Pelai, la plaça de la Universitat, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda i les avengudes del Paral·lel, Reina Maria Cristina i Francesc Ferrer i Guàrdia.

(Visited 212 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari