El PP vota a favor d’una esmena pel català que bloqueja els comptes

Els pressupostos tornaran al Congrés el 28 de desembre, on previsiblement s'aprovaran i entraran en vigor l'1 de gener

Pedro Sánchez, al Senat

Els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 no han quedat definitivament aprovats aquest dimarts al Senat, tal com estava previst, i no obtindran el vistiplau definitiu fins d’aquí a una setmana. El PP ha votat per sorpresa a favor d’una esmena parcial de Compromís per impulsar el català, el basc i el gallec, fet que ha permès que s’aprovés. L’aprovació de l’esmena suposa que els pressupostos queden modificats a la cambra alta, i, per tant, que han de tornar al Congrés per rebre el vistiplau definitiu.

Els comptes per a l’any 2022 no s’aprovaran, doncs, fins d’aquí a una setmana, previsiblement fins al dia 28 de desembre, quan es votaran de nou al Congrés i llavors sí que aconseguiran llum verda. Els senadors han votat telemàticament les esmenes parcials que quedaven vives, fet que ha propiciat la maniobra dels populars per endarrerir una setmana l’aprovació dels comptes.

La modificació aprovada és l’esmena 3702 del senador de Compromís Carles Mulet, que proposa destinar 1,6 milions d’euros a la “promoció i difusió de les llengües protegides per la carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, a les comunitats autònomes de Galícia, Astúries, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, València i Illes Balears”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari