El TC frena l’independentisme en la seva recusació de dos magistrats

L'alt tribunal, que ha fet el primer ple des de la renovació, rebutja la trentena de recusacions presentades

El ple del Tribunal Constitucional no ha admès les 33 recusacions presentades per Carles Puigdemont i altres líders independentistes contra els dos nous magistrats més polèmics: Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, tots dos proposats pel PP.

El tribunal posa de manifest la legitimitat del procés d’elecció, perquè els han validat tres poders de l’Estat; diu que els motius de la recusació no són prou sòlids i que no es pot posar en dubte la imparcialitat dels que la demanen.

Però, a més, el tribunal explica que no pot acceptar les recusacions perquè això suposaria deixar el ple sense el quòrum de vuit magistrats necessari per resoldre les qüestions del procés, ja que hi ha dos magistrats més que es van apartar, que són Cándido Conde-Pumpido i Antonio Narváez.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.