Un jutjat anul·la parcialment les eleccions que va guanyar Canadell a la Cambra de Comerç

La sentència conclou que es "va vulnerar el dret fonamental a la igualtat" dels electors

Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona
Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona

El jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona ha anul·lat parcialment les eleccions del maig del 2019 a la Cambra de Comerç de Barcelona, les quals va guanyar l’actual diputat de JxCat Joan Canadell, que llavors encapçalava la candidatura independentista Eines de País. Segons la sentència, es “va vulnerar el dret fonamental a la igualtat” dels electors en fer-se les eleccions per via telemàtica. Concretament, el jutjat ha acceptat anul·lar els resultats electorals en sis vocalies, en admetre la demanda de les societats Majid Quing i Aliment l’Escala.

El Govern de Quim Torra va permetre als qui podien participar en les eleccions votar mitjançant una plataforma electrònica que va funcionar de manera paral·lela al vot presencial, un fet que va causar la presentació de denúncies per la falta de garanties del procediment. El Departament d’Empresa, llavors encapçalat per Àngels Chacón (PDeCAT), no va comptabilitzar com a vàlids centenars de vots telemàtics, i diversos electors van decidir dur a judici els arguments de la Generalitat per fer-ho.

Segons conclou la sentència, que ha avançat Crónica Global, “el sistema va permetre votar tot i que l’elector no estava plenament identificat, el que va comportar una altra sèrie de qüestions igualment vulneradores del dret a la igualtat“, com “considerar sospitós el vot múltiple des d’una mateixa IP o declarar nuls determinats vots per raons alienes a les causes taxades de nul·litat previstes a la legislació”. Així, declara “la nul·litat de ple dret dels resultats” de les vocalies 8.5, 8.7, 9.1, 12.3, 12.4 i 12.6.

La decisió del jutjat de Barcelona no és definitiva i es pot recórrer. De fet, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dilluns que el Govern recorrerà la sentència, que no és la primera que afecta les eleccions que el 2019 es van dur a terme a la Cambra de Comerç de Barcelona. El març del 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el decret de la Generalitat que va regular aquests comicis.

(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari