Puigneró: “L’estabilitat del Govern està en risc”

El vicepresident de la Generalitat desconeix qui és el soci prioritari de Pere Aragonès

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha afirmat que “l’estabilitat del Govern està en risc” després que la CUP trenqués el seu pacte amb ERC en rebutjar els pressupostos. Puigneró explica en una entrevista en El Punt Avui que desconeix quina formació política ha de ser el soci prioritari per al seu Executiu, pregunta que li ha formulat al president Aragonès sense obtenir una resposta clara.

El màxim representant de Junts en el Govern assenyala que ja li ha demanat una reunió a Aragonès “per a veure com queda la legislatura” i quins efectes pot tenir la negativa de la CUP a tramitar els comptes: “Vull saber si l’acord entre Junts i ERC està garantit”. Puigneró mostra també la seva preocupació perquè es pugui haver “esquerdat el 52%”, ja que, “si es trenca, l’independentisme haurà de fer una reflexió”.

Al llarg de l’entrevista, Jordi Puigneró aprofita diferents fronts oberts per a carregar contra l’Estat. La taula de diàleg, la gestió de Rodalies o la protecció del català en les plataformes audiovisuals serveixen el vicepresident per a assegurar que Espanya “no compleix mai el que promet ni executa el que acorda”. D’aquí el seu rebuig total als Pressupostos Generals de l’Estat: “Potser s’hauria de tombar un pressupost perquè aprenguessin”.

El conseller de Territori torna a defensar també l’ampliació de l’aeroport del Prat. Puigneró destaca la rellevància d’escometre el projecte per a crear un hub intercontinental a Catalunya. “Sense una infraestructura del segle XXI, el nostre aeroport intercontinental serà Barajas. Si això és el que alguns volen…”, explica.

Sobre les conseqüències mediambientals que tindrien les obres, el vicepresident garanteix la protecció de la Llacuna de la Ricarda i diu que la seva idea només afectaria uns centenars de metres de la superfície protegida. “Estic disposat a continuar parlant si el govern espanyol fa una proposta raonable que vulgui negociar”, afirma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.