ERC pressiona amb esmenes als pressupostos per la llei audiovisual

Els republicans asseguren que el seu suport als comptes espanyols "no està garantit"

Rufián i Sánchez al Congrés

ERC manté el pols amb el PSOE per la llei audiovisual i les quotes en català a les plataformes i ha presentat 16 esmenes parcials als pressupostos de l’Estat en la fase de tramitació al Senat, malgrat que al Congrés els havia aprovat.

Els republicans han comunicat aquesta decisió aquest dijous a la tarda, quan s’acabava el termini per a la presentació d’esmenes. Segons ERC, tal com està redactada la llei audiovisual espanyola aprovada la setmana passada pel consell de ministres de l’executiu de Pedro Sánchez és “insuficient” per protegir el català, segons informa l’ACN.

Tot i que els vots dels republicans no són necessaris al Senat per tirar els pressupostos endavant –l’aritmètica parlamentària a la cambra alta espanyola permet al PSOE comptar amb altres aliances–, els republicans consideren les esmenes presentades una mesura de pressió en la negociació per la llei, ja que evidencien que el seu suport als pressupostos “no està garantit”.

La crisi va esclatar la setmana passada, quan es va constatar que la quota del 6% per al català a les plataformes audiovisuals només es pot aplicar a les companyies amb seu a l’estat espanyol, és a dir Movistar+, Filmin i ATresMedia, de manera que en quedarien fora Netflix, HBO i Amazon, que arrosseguen el gruix del públic.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari