‘L’ultima nit del karaoke’, la producció de Mediapro que ha costat 2,2 milions a la CCMA, fracàs d’audiència

El diputat de JxCat Josep Riera li va recriminar a Vicent Sanchis al Parlament que aquesta sèrie ha anat “de poc a menys” i la va posar com exemple de la “desorientació” de TV3

Un grup d'actors de la serie de Mediapro per TV3 'Lúltima nit del karaoke'

L’última nit del karaoke, una de les apostes més cares de la història de TV3, ja que ha costat 2.234.735,05 euros, emetrà el seu darrer capítol el proper dilluns dia 13, enfonsada en els rànquings d’audiència. La sèrie, realitzada per la productora Mediapro, de Jaume Roures i Tatxo Benet, es va estrenar el 18 d’octubre. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va difondre una nota de premsa l’endemà en la qual afirmava que el primer capítol de L’última nit del karaoke havia estat el tercer programa més vist de TV3 aquell dia, amb 384.000 espectadors i una quota de pantalla del 17,6%. Aquell dilluns es van emetre dos capítols consecutius de la sèrie –en té deu- i el segon va ser vist per 276.000 persones, amb una quota de pantalla del 17%.

La pèrdua d’espectadors d’un capítol a l’altre era un indici del que ha acabat passant setmana rere setmana i és que el programa ha anat baixant d’audiència. El tercer capítol el van veure 70.000 persones menys que l’anterior i el quart va caure per sota dels 200.000 espectadors. En va tenir 170.000. A partir d’aquest quart capítol, la CCMA no ha inclòs les dades de l’audiència de la sèrie de Mediapro en les seves notes de premsa diàries.

La davallada de l’audiència d’aquesta sèrie va ser utilitzada pel portaveu de JxCat a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, Josep Riera, per criticar la gestió de Vicent Sanchis al front de TV3. En l’última reunió d’aquesta comissió, Riera va sorprendre els assistents amb una dura crítica a l’evolució de la televisió pública de la Generalitat els darrers temps. Va afirmar que alguns programes havien perdut audiència i va posar com a exemple L’última nit del karaoke que, segons va dir, ha anat de “de poc a menys”. I va acabar la seva intervenció interpel·lant Sanchis: “Li volem preguntar fins a quin punt el preocupen tots aquests símptomes, fins a quin punt són qüestions puntuals o tot plegat respon a una desorientació més general o a altres causes”. La resposta del director de TV3 va ser que la televisió que dirigeix havia estat líder d’audiència els darrers mesos i que, més que desorientat, aquesta canal televisiu està sent “reorientat contínuament”.

Els diners per pagar L’última nit del karaoke van sortir dels 6 milions que el Departament de Cultura de la Generalitat va donar el 2020 a TV3 perquè contractés noves produccions audiovisuals. Els 2,2 milions que van anar a parar a El Terrat de Gestiones XXI, empresa del grup Mediapro, per fer-lo van representar, per tant, més de la tercera part d’aquella partida. La resta se la van repartir una trentena de projectes.

(Visited 530 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari